Vitualisatie, IPv6, de Cloud zijn zaken waar U vast eens over gehoord heeft. Wellicht heeft U zelf al een of meerdere van deze kwalitieve hoogwaardige IT-oplossingen (deels) geimplementeerd binnen uw bedrijf. Q-BITS kan U helpen bij een nieuwe implementatie, migratie hiervan, maar ook bij het dagelijks beheer en/of verbeteringen/uitbreidingen op deze reeds bestaande omgeving. Wilt U een advies wat onderstaande oplossingen voor uw bedrijf kunnen betekenen, en/of aansluitend een implementie/migratie laten uitvoeren op projectbasis, dan kunnen wij U dat verzorgen. Heeft U reeds een van deze oplossingen (deels) geimplementeerd en bent U op zoek naar beheer voor of verbeteringen op deze omgeving, ook dan kunnen wij U onze diensten aanbieden.

Virtualisatie

Simpel gezegd is virtualisatie een softwarefunctie van het besturingssysteem, die ervoor zorgt dat meerdere besturingssystemen gebruik kunnen maken van de resources (bronnen) van de onderliggende server, zoals processoren, geheugen en schijven.

Dat betekent dat u met één fysieke server meerdere servers tegelijk kunt laten draaien en indien gewenst ook nog desktop besturingssystemen zoals Windows XP, Vista of Windows 7/8. Bedrijven die gaan virtualiseren besparen gemiddeld 40% tot soms wel 70% op de ICT kosten.

In de praktijk betekent dit dat u bespaart op hardware, stroom, koeling en beheer. Concreet betekent dit dus een aanzienelijke kostenbesparing plus sterk vereenvoudigd beheer en bedieningsgemak. Lees meer


IPv6

Het Internet Protocol (IP) vormt de basis van het internet. Elke computer op het internet heeft een nummer, een soort adres. Door deze IP-adressen weten computers elkaar te vinden en is er dus communicatie over het internet mogelijk. Om er voor te zorgen dat iedereen hiervoor dezelfde afspraken hanteert, is in 1981 het Internet Protocol versie 4 (IPv4) ontwikkeld. Dit protocol biedt maximaal ruimte aan vier miljard adressen.

Deze adressen zijn nu bijna allemaal uitgegeven, vandaar dat er een nieuwe versie van het Internet Protocol werd ontwikkeld: IP versie 6. Met deze nieuwe versie komen er vele malen meer internetadressen beschikbaar, namelijk 2 tot de 128ste, ofwel genoeg om iedere zandkorrel op aarde een eigen adres te geven.

Migratie naar het IPv6 protocol is door bedrijven jarenlang uitgesteld vanwege de complexiteit van het migreren van grote aantallen gebruikers, apparaten en applicaties. Het feit dat de IPv4 adressen nu daadwerkelijk op zijn noodzaakt bedrijven hier daadwerkelijk op te anticiperen. Lees meer


Cloud Solutions

Cloud diensten. Ook wel Hosted Services genoemd. Door nieuwe ontwikkeling op ICT gebied kunnen we gebruik maken van programma’s, computers en server, zonder dat we de hardware in het kantoor hebben staan. Wij leveren cloud diensten op diverse gebieden. Lees meer


Consultancy & Projecten

Kwaliteit waarborgen of verbeteren, veiligheid verhogen, efficiëntie graad upgraden, proces structuur in kaart brengen, koppelen of veranderen, strategische verandering….

Het zijn een paar termen die makkelijk in de mond te nemen zijn maar des te ingewikkelder toepasbaar in een ICT organisatie die volgens een bepaald model gewend is te werken. Professionele ondersteuning van Q-BITS kan het verschil maken. Door vak inhoudelijke kennis, en zonder geslepen routine in uw bedrijf, kunnen wij objectief processen waarnemen, in kaart brengen en veranderen

Een project is een tijdelijke inspanning welke wordt geleverd om vooraf gedefinieerde resultaten te behalen in een gespecificeerd tijds pad. Er is een groot verschil tussen dagelijkse bedrijfsactiviteiten, ook wel functioneel werken genoemd, en het eenmalig uitvoeren van een project.

Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van en participeren in projecten. Dit kunnen bijvoorbeeld hardware/software implementaties of migraties zijn waarbij bedrijfskritische programmatuur niet mag stilvallen ondanks bijvoorbeeld vernieuwing of verhuizing.

Q-BITS levert consultancy en/of project diensten op het gebied van Werkplek-, Systeem-, Netwerk- en Serverbeheer tot Virtualisatie en IPv6 en Cloud oplossingen!