IPv6
Wat is het?

IPv6, voluit Internet Protocol versie 6, is de nieuwe versie van het systeem dat op alle computers op de wereld de verbinding met internet mogelijk maakt. De belangrijkste noodzaak voor het nieuwe protocol is de uitputting van IPv4 adressen. Van de huidige IPv4-adressen is sinds 3 februari 2011 de centrale wereldwijde voorraad leeg. In Azië is de regionale voorraad sinds 15 april uitgeput. Voor Europa wordt dit in september 2011 verwacht. Bedrijven zullen op korte termijn hun computers en programma’s geschikt moeten maken voor IPv6 om in de toekomst bereikbaar te blijven voor klanten en leveranciers.

Met de noodzaak van IP-adressen voor auto’s, huishoudelijke apparaten en andere goederen ("The Internet of Things"), is het aantal benodigde IP-adressen een veelvoud van wat nu in gebruik is. Alleen met IPv6 is een verdere efficiënte en veilige groei van internet mogelijk.

Er zijn echter veel ICT’ers en bedrijven die denken: ‘Onze organisatie heeft nog voldoende IPv4 adressen, dus waarom tijd besteden aan IPv6?’. Er zijn echter andere partijen op het internet die onvoldoende IPv4 adressen hebben en dus al overstappen op IPv6. Zonder IPv6 zal uw organisatie in de toekomst niet optimaal met deze partijen kunnen communiceren via internet. Invoering van IPv6 is dus voor iedereen belangrijk, alleen de timing hiervan verschilt per situatie. In dit artikel wordt ingegaan op de noodzaak van de invoering van IPv6 en op welke wijze dit het beste gedaan kan worden.

Q-BITS kan de impact van IPv6 voor uw bedrijf via een risk assessment bepalen, maar biedt ook ter plekke technische ondersteuning als u IPv6 gaat implementeren in uw organisatie.

Meer informatie over IPv6 kunt U hier vinden.

Q-BITS.NL © 2013     |     Algemene Voorwaarden     |     Sitemap