Solutions

Simpel gezegd is virtualisatie een softwarefunctie van het besturingssysteem, die ervoor zorgt dat meerdere besturingssystemen gebruik kunnen maken van de resources (bronnen) van de onderliggende server, zoals processoren, geheugen en schijven.

Dat betekent dat u met één fysieke server meerdere servers tegelijk kunt laten draaien en indien gewenst ook nog desktop besturingssystemen zoals Windows XP, Vista of Windows 7/8. Bedrijven die gaan virtualiseren besparen gemiddeld 40% tot soms wel 70% op de ICT kosten.

In de praktijk betekent dit dat u bespaart op hardware, stroom, koeling en beheer. Concreet betekent dit dus een aanzienelijke kostenbesparing plus sterk vereenvoudigd beheer en bedieningsgemak.

VIRTUALISATIE
Wat is het?

Dankzij virtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op hedendaagse x86-computers, zodat uw infrastructuur eenvoudiger en efficiënter wordt. Applicaties worden sneller geïmplementeerd, de prestaties en beschikbaarheid worden verbeterd en taken geautomatiseerd. Hierdoor is de IT makkelijker te implementeren en zijn het bezit en beheer ervan goedkoper.

Deze techniek wordt veelvuldig toegepast als servervirtualisatie. Virtualisatie is echter meer dan servervirtualisatie. Er bestaat ook netwerk-, desktop-, applicatie- en storagevirtualisatie.

VMware is wereldmarktleider op het gebied van virtualisatie. Meer informatie over de hierboven vermelde virtualisatie technieken, en met name de voordelen zijn uitvoerig uiteen gezet op de website van VMware. Q-BITS is specialist en VMware gecertificeerd.

Cloud diensten. Ook wel Hosted Services genoemd. Door nieuwe ontwikkeling op ICT gebied kunnen we gebruik maken van programma’s, computers en server, zonder dat we de hardware in het kantoor hebben staan. Wij leveren cloud diensten op diverse gebieden. Lees meer...

Cloud Solutions

Door nieuwe ontwikkeling op ICT gebied kunnen we gebruik maken van programma’s, computers en server, zonder dat we de hardware in het kantoor hebben staan.
Q-BITS levert cloud oplossingen op diverse gebieden.

- Microsoft Office 365
- Microsoft Azure
- Amazon Web Services
- Data Opslag/Backup
- Beheer van de lokale infrastructuur (pc’s, besturingssystemen, netwerk)

Wilt U meer weten over deze oplossingen, en of deze interressant zijn voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Kwaliteit waarborgen of verbeteren, veiligheid verhogen, efficiëntie graad upgraden, proces structuur in kaart brengen, koppelen of veranderen, strategische verandering….

Het zijn een paar termen die makkelijk in de mond te nemen zijn maar des te ingewikkelder toepasbaar in een ICT organisatie die volgens een bepaald model gewend is te werken. Professionele ondersteuning van Q-BITS kan het verschil maken. Door vak inhoudelijke kennis, en zonder geslepen routine in uw bedrijf, kunnen wij objectief processen waarnemen, in kaart brengen en veranderen of verbeteren. 

Een project is een tijdelijke inspanning welke wordt geleverd om vooraf gedefinieerde resultaten te behalen in een gespecificeerd tijds pad. Er is een groot verschil tussen dagelijkse bedrijfsactiviteiten, ook wel functioneel werken genoemd, en het eenmalig uitvoeren van een project.

Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van en participeren in projecten. Dit kunnen bijvoorbeeld hardware/software implementaties of migraties zijn waarbij bedrijfskritische programmatuur niet mag stilvallen ondanks bijvoorbeeld vernieuwing of verhuizing.

Q-BITS levert consultancy en/of project diensten op het gebied van Werkplek-, Systeem-, Netwerk- en Serverbeheer tot Virtualisatie en Cloud oplossingen!

Mobirise
Adres

Binnendijk 8 
5345 RD Oss

Contact

Email: info@q-bits.nl
Mobiel: +31 6 5287 5040